Cornulete cu untura și iaurt

Cu toții știm de cornuletele fragede cu untura, pe care ni le făceau bunicile /mamele noastre când eram copii. Pentru mine, acestea erau cele mai bune dulciuri, și nu ne lipseau, mai ales de pe mesele de sărbători. Pentru ca sunt foarte ușor de făcut și nu necesita costuri, în fiecare casa se coceau cornuletele.

Așadar, și pentru ca aveam pofta, am copt și eu niște cornulete zilele trecute. Știu ca sunt mai multe rețete pentru aceste cornulete fragede, fie cu borș, fie cu unt, ulei sau alte mirodenii. Însă eu am ales sa le fac exact cum le făcea bunica. Cu iaurt și untura și umplute cu rahat. Las rețeta mai jos și modul de preparare. 🙂

Cornulete cu untura și iaurt

INGREDIENTE :

  • 1 kg faina
  • 6 linguri cu vârf de untura
  • 6 linguri de iaurt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • un praf sare
  • un praf turmeric(pt culoare)
  • esenta vanilie
  • rahat/dulceata/nuca

MODUL DE PREPARARE

Intr-un vas încăpător, se pune faina cu sarea și turmericul. Se adaugă untura și începe frământarea pana se ajunge la un conținut sfaramicios. Adaug iaurtul împreună cu bicarbonatul stins si esenta de vanilie. Frământ pana la omogenizare, pana cand aluatul nu se mai lipește de mâini. În cazul în care consideri ca mai e nevoie de faina mai poți adauga.

Dupa ce am omogenizat bine și am format mingea de aluat, o dau la frigider cam 30 minute. În acest timp , tai fâșii rahatul și il presar cu faina pentru a nu se lipi.

Dupa timpul de repaus al aluatului, încep operațiunea asamblare. Împart aluatul în 4 bile, întind câte o foaie mare și tai triunghiuri aproximativ egale.

Pe fiecare triunghi pun cuburi de rahat, și gem, eu am făcut și câteva cu gem de gutui. Rulez și formez cornuletele, le pun în tava și dau la cuptorul preîncălzit la 200°C cam 30-35 minute. După ce acestea s-au copt, le las la răcit, apoi le trec prin zahar pudra, ori se pot manca și fără zahar. După gustul fiecăruia.

Sper ca v-am făcut pofta,sa aveți spor la cococit. Si aștept comentarii despre ce rețete de cornulete mai știți. Pe mine ma găsiți cu noutăți și pe Instagram.

Împreună cu prietenii

”o prietenie adevarata,este in viata ceea ce este o oaza in pustiu: un colt verde de umbra in infernul fierbinte si galben al nisipului nestatornic ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *