Excursie de 3 zile vara la munte pe TRANSALPINA

Bine te-am gasit cu un nou articol. Astazi scriu un articol cu multe bucurii 🙂 Abia ateptam sa scriu aceasta postare despre vacanta mea de 3 zile de la munte. Am avut si alte treburi, insa acum a venit randul acestui articol in care pun pe pagina imagini si impresii despre plimbarea mea. Destinatia principala a acestei excursii a fost Silvașu de Sus,judetul Hunedoara. Dar pana aici,am avut multe popas-uri.

Mai de graba, aceasta plimbare a fost un pelerinaj,deoarece am avut multe opriri la lacasuri sfinte din multe orase atat la plecare cat si la intoarcere. Pentru mine a fost o mare bucurie sa aflu ca se organizeaza un pelerinaj. Chiar la unele dintre cele mai sfinte locuri din tara noastra. Spre exemplu, Manastirea Caraiman, Manastirea Sambata de Sus . Si nu in ultimul rand, Manastirea Prislop Mormantul Parintelui Arsenie Boca. Acestea sunt doar cateva enumerate dar mai am si altele la fel de cunoscute.

Excursie de 3 zile vara la munte pe TRANSALPINA

Ce m-a bucurat inca o data a fost traseul pe care am mers, superbul drum TRANSALPINA,pe care eu il vazusem doar la televizor. Cei care ati trecut pe aici stiti cat este de frumos si cate peisaje aveti de admirat.Pentru mine este prima data cand ajung pe aceste trasee atat de frumoase.

Pur si simplu,nu te saturi sa privesti padurile pline cu brazi verzi de toate dimensiunile. Raurile care curg incet printre pietrele de munte care sunt atat de linistitoare.Parca si oile ce pasc in masă pe poalele muntilor iti plac la nebunie. Muntii gri uriasi ce rasar printre brazii inalti sunt de admirat. Toate peisajele iti raman intiparite profund in viziune si cu siguranta nu le poti uita curand.

Ma gadeam la un moment dat,in timp ce filmam peisajele acestea. ”De ar avea si telefoanele atata zoom,sa vada asa cum vad ochii mei”. Sa patrunda atat de departe ,cat de fain s-ar fi vazut totul. M-am bucurat tare mult de 3 zile libere ,in liniste si aer curat de munte. Cand la mine la Braila sunt 34 grade , la munte sunt 23 grade… deci e tare bine la munte pe timp de vara 🙂🙂🙂

Prima seara de cazare am avut-o în Sambata de Sus la Manastirea Brancoveanu. Locația se numeste ACADEMIA,și se afla în incita manastirii. Ce-a de a doua seara am rămas la HOTEL HOREZU, în orașul Horezu.

Ambele locuri in care am innoptat au fost pe placul meu, camere sigure, curate și aerisite. Băile au fost de asemenea dotate cu șampoane, sapunuri și prosoape. Destul de bune exact cât pentru o noapte de cazare.

PRETUL ACESTEI EXCURSII A FOST DE 400 Lei (CAZARE INCLUSA)

Manastiri vizitate

 • Manastirea Ghighiu (jud.Prahova)
 • Manastirea Sinaia ( jud.Prahova)
 • Manastirea Caraiman (Busteni,jud.Prahova)
 • Manastirea Brancoveanu (Sambata de Sus,jud.Brașov)
 • Manastirea Prislop( Silvașu de Sus,jud. Hunedoara)
 • Manastirea Polovragi (jud.Gorj)
 • Manastirea Surpatele (jud.Vâlcea)
 • Biserica de piatra Vâlcea ( jud.Vâlcea)
 • Bisericuța dintr-un lemn ( jud.Vâlcea)
 • Manastirea Cotmeana (jud.Argeș)

Las mai jos câteva imagini cu aceste locuri atât de curate, liniștite și binecuvântate.

TRANSALPINA

MANASTIREA PRISLOP (mormântul Părintelui Arsenie Boca)

ALTE LOCURI VIZITATE

Cam aici se termina plimbarea mea la lăcașurile sfinte din aceasta zona de munte. In fiecare dintre aceste manastiri am întrat pentru prima data.

Ramai cu siguranță impresionat dupa ce vizitezi o biserica foarte veche, o manastire cu istorie, curțile mănăstirilor care sunt impecabile,cu flori mari si sănătoase,verdeață deasa și aer curat.

Toate aceste imagini și trăiri rămân întotdeauna în viziunea mea. Cu toate aceste superbe locuri vizitate,nu uit ca scopul excursiei mele a fost despre spovedanie, mântuire și binecuvântare.

Cu siguranță voi mai merge în caz de se va mai organiza un astfel de pelerinaj.

Pana data viitoare ,sa ai o zi frumoasa ❤

Împreună cu prietenii

”o prietenie adevarata,este in viata ceea ce este o oaza in pustiu: un colt verde de umbra in infernul fierbinte si galben al nisipului nestatornic ”

10 Comments

 1. Foarte faina excursie, ma bucur ca ati vizitat asa de multe Manastiri si Biserici! Am fost si eu sa le vizitez pe majoritatea , in schimb nu am bifat incas Transalpina, deci e in plan!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *