Prajitura Tiramisu

Salut dragi cititoare !

De mult timp nu am mai postat pe blog o reteta de mancaruri sau prajituri ,care imi plac mie foarte mult. In urma cu cativa ani cand mi-am facut blogul, obisnuiam sa va arat retete aproape saptamanal. Ulterior, pe parcursul anilor au fost alte prioritati,asa ca m-am delăsat de scris retete sa spun asa.

Ei bine astazi va scriu despre una din prajiturile mele preferate pe care o fac de cateva ori pe an. Nu putea lipsi nici de pe masa de sarbatorile de iarna ce tocmai au trecut. Pe langa alte doua feluri,aceasta a fost regina dulciurilor. Si nu o spun numai eu,ci toti cei care au mancat din ea a laudat-o. Este vorba despre tiramisu. Este un desert extrem,dar extrem de fin si foarte delicios.

Daca alte dati cand faceam prajitura schimbam un pic ingredientele,de data aceasta am ales sa o fac exact asa ca originalul. Imi pare rau ca nu am pozat foarte mult, pas cu pas, insa majoritatea dintre voi stiu cam despre ce este vorba 🙂 Ideea principala e aceea ca mi-a iesit, tiramisu e delicios, fin,aromat si va recomand sa il faceti macar o data.

Ingrediente:

  • 1 pachet pișcoturi Boromir( 400 g)
  • 2 cutii mari Mascarpone a cate 500 gr.,
  • 8 oua
  • 1 esenta rom
  • 1 plic cacao
  • 10 lg zahar
  • 500 ml cafea putin indulcita
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

In primul rand fac cafeaua ca sa fie bine racita atunci cand ma apuc de asamblat. Urmez cu separarea ouălor si bat albusurile spuma cu praful de sare. Separat, galbenusurile se bat bine bine cu zaharul si esenta. Intr-un alt vas mixez crema de branza Mascarpone,ulterior adaugand cate putin galbenusurile batute bine.

Dupa ce am omogenizat bine mascarpone cu galbenusurile si a rezultat o crema, incep sa adaug si albusurile spumoase,amestecand foarte incet pana omogenizez tot foarte bine. Imi iese o crema extrem de fină si foarte aerata.

Asamblarea prajiturii :

Am pe masa de lucru o tava detasabila de 25 cm,cafeaua racita(in care am pus putina esenta de rom),piscoturile,crema,si cacaoa.

Pe fundul tăvii am preferat sa pun folie de plastic pentru a nu ramane mirosul acela de metal pe prajitura. Incep cu primul rand de piscoturi pe care le inmoi bine in cafea si le asez in tavă. Vin cu primul strat generos de crema si presar cacao din belșug. Continuu in acest fel pana termin piscoturile si crema. Mie mi-a mai ramas cam 5 linguri de crema, așa ca am facut cateva moțuri de decor si am presarat cacao. Nu va asteptati sa arate superb la exterior,dar gustul este spectaculos. 😀

Am dat prajitura la frigider pana a doua zi,desi daca doriti o puteti tăia si dupa 3 -4 ore de stat la rece.

Cam asta a fost recomandarea mea de un dulce fin si delicios care impresioneaza pe toata lumea.Daca o veti pregati exact asa cum trebuie n-are cum sa nu iasa perfect. Cu siguranta va v-a placea foarte mult. Pe mine ma gasiti si pe Instagram .

Pe curand 🙂

Împreună cu prietenii

”o prietenie adevarata,este in viata ceea ce este o oaza in pustiu: un colt verde de umbra in infernul fierbinte si galben al nisipului nestatornic ”

16 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *