Cornete cu crema de ciocolata

Cu siguranta ati mai gustat rulouri cu crema de ciocolata sau vanilie. Gustul copilariei dupa parerea mea.Intotdeauna mi-a placut sa prajituresc si am eram interesata atunci cand mama gatea cate ceva dulce. Practic, imi place sa stau in bucatarie sa pregatesc atat dulciuri dar si mancare. Asa ca veti mai vedea pe blogul meu si articole cu retete. pentru astazi am o reteta de desert.

Cornete cu crema de ciocolată

Nr.porții 45 Timp preparare: 120 minute.

INGREDIENTE ALUAT :

  • 150 gr unt gras , sau (eu am folosit 200 gr untura la temperatura) camerei)
  • 200 ml lapte
  • 2 ouă
  • 100 gr zahăr pudră
  • o esență vanilie
  • putina sare
  • 800 gr făină

INGREDIENTE CREMĂ:

  • 1 L lapte
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 70 gr amidon ( eu am pus făină)
  • o esență rom
  • 300 gr ciocolata amaruie Kandia,Nestle

Mod de preparare ALUAT : untul sau untura se amesteca cu faina,zaharul,si sarea. Se omogenizeaza pana ce seamana cu pesmetul la consistenta. Cele doua ouă se bat cu laptele si esenta de vanilie,si se adauga peste amestecul de mai sus. Se framanta continuu pana rezulta o bila de aluat omogen,sau pana cand nu se mai lipeste de maini. Se lasa la odihnit 30 de minute in frigider.

Dupa ce a expirat timpul,bila de aluat se aseaza pe masă cu un praf de faina si se imparte in 3. Fiecare parte se intinde cu sucitorul intr-o foaie lunga de aproximativ 2 șchioape( asta depinde si de forma de conuri pe care o aveti,pot fi mai lungi sau mai scurte) . Foaia se portioneaza in fâșii late de 2 cm.

In cazul meu am folosit conuri din inox lungi de 12 cm. Asadar,se ia o forma de con si o fâșie din aluat si se ruleaza ,incepand din partea de jos pana in capatul de sus. Asa se procedeaza cu tot aluatul.

Coacerea

Am preincalzit cuptorul la 250 grade 15 minute. Dupa ce rulorile au fost gata de bagat la cuptor,am lasat temperatura la 200 grade si am pus tavile la cuptor pentru 25-30 minute.

Cam asa ar trebui sa arate aluatul si formele puse in tăvi.

Mod de preparare CREMA: laptele cu faina si zaharul se pun pe foc si se amesteca cu telul continuu,pana la ingrosare. Cand crema s-a ingrosat,se ia de pe foc,si se pune ciocolata taiata cubulete. Se amesteca pana ce ciocolata se topeste complet. Untul taiat in cubulete la temperatura camerei se pune peste crema si se amesteca pana ce se topeste. La final se adauga si esenta e rom. Crema se lasa la odihnit pana se raceste complet.

Asamblare cornete

Cu cornetele coapte si crema racita,acestea se umplu usor cu ajutorul unui pos plin cu crema. Se lasa la frigidr cateva ore,sau chiar peste noapte,pentru a se inmuia putin. La servire,se decoreaza cu zahar pudra. Si daca doriti sa aflati ultimele noutati despre ceea ce postez ,ma gasiti si pe Facebook.

Sa aveti pofta buna!

Comments 12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *