Cremă de zahar ars la bain marie -Impreuna cu prietenii-

  Bine v-am gasit!





Cremă de zahar ars , Creme Brulee , sau cum vreti sa-i spuneti , ramane prajitura mea preferata din copilarie , cu un gust intens de rom , pe care nu o sa-l uit niciodata. 
Va propun astazi o reteta usoara de crema de zahar ars , facuta la bain marie . Cunosc persoane ce  considera acest desert ca fiind  desertul copilariei lor. Deci , nu sunt singura.  Am facut de cateva ori acest preparat , dar niciodata ca acesta de astazi. Nu mai facusem de mult acest dulce,si chiar venise timpul sa il refac dar ,  intr-o alta varianta , cu  arome noi si vase individuale.

 Haideti sa va las reteta si fotografiile sa vedeti despre ce vorbesc.

-1 L lapte
-8 oua mari
-300 gr zahar tos
-1 esenta vanilie
-coaja de portocala
-50 ml suc portocale ( da o aroma discreta de portocale)
-6 boluri de sticla (puteti folosi si o tava )
-250 gr zahar tos pentru caramel.

Sa incepem: 

in primul rand dai drumul la cuptor la 180 grade , ca sa fie incins cand pui crema la copt. 
Se bat ouale cu zaharul turnat putin cate putin , cu un mixer sau tel pana devin deschise la culoare si pana cand zaharul este topit. 
se adauga litrul de lapte , sucul de portocala impreuna cu coaja  de portocala si esenta de vanilie. Se omogenizeaza totul bine , bine .
în recipientul in care coci crema , pui cele 250 gr zahar la foc potrivit pentru a se carameliza frumos.Cand caramelul este gata , ungi tava astfel incat peretii si baza sa fie acoperite cu caramel. In cazul meu am uns bolurile , cu caramelul obtinut (fara 
poza).
compozitia se toarna in bolurile unse cu caramel, si se asaza in tava de la cuptor,in care am pus apa calda.(in poza nu pusesem apa).
 prajitura se da la cuptor circa 1 ora la 180-200 grade . Cand crema este aurie la suprafata , si prinde o crusta frumoasa, poate fi scoasa din cuptor si  lasata la racit circa 2 ore.
de fiecare data faceam preparatul clasic , fara portocala si fara alte recipiente in diferite forme , si nici la Bain Marie . Dar acum am zis sa incerc sa fac si forme individuale cu arome noi. Si , mi-a iesit. Nu o spun eu , ci norocosii ce au savurat-o ;)❤❤❤


Asa arata crema dupa ce a fost coapta. Dupa ce s-a racit complet ,se trece cu un cutit subtire pentru a dezlipi crema  de pe marginea vasului si  se stropeste cu esenta de rom pentru un gust mai intens. 


Se serveste la temperatura camerei , dar eu o prefer rece de la frigider. Vara , scoasa de la frigider , e un curcubeu pe cerul gurii :))))))))))
Sper ca v-a placut reteta mea din acest weekend , si o puteti reusi cu siguranta!

                                                                                  

                                                                                                         Pofta buna !





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *